December 2, 2013

Rakovi U Sosu Od Pomorandže

Sastojci:
  • Maslinovo ulje
  • 500 gr rakova
  • 2 dl soka od pomorandže
  • 1 dl soka od limuna
  • 2 kašičice meda
  • 2 kašike balsamiko sirćeta
  • 1 kašika sitno izrendanog korena đumbira
  • 2 kašike iseckanog praziluka
  • So
  • Biber
  • Korijander


Način Pripreme:
Na malo maslinovog ulja ispržiti rakove stalno mešajuci 4 minuta. Izvaditi rakove i u isti tiganj dodati đumbir,praziluk i korijander. Izmešati i dodati sok od ceđene pomorandže i limuna, med i balsamiko sirće.Kuvajte na laganoj vatri dok masa ne postane gusta. Vratiti rakove i propržiti sve zajedno oko 5 minuta. Skinuti sa vatre i služiti. 
Prijatno!

No comments:

Post a Comment