December 5, 2013

Grašak Sa Junetinom

Sastojci:
  • 750 gr mladog graška šećerca
  • 1 kg junećeg mesa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 4 srednje šargarepe
  • Začin C, so, biber
  • 2 kašike ulja
Za zapršku:
  • Pola kašike brašna
  • 4 kašike paradajz sosa
  • 1 kašika ulja
Način Pripreme:
Crni luk iseckajte na sitne kockice, šargarepu na kolutove i stavite u šerpu na malo ulja da se prži na tihoj vatri oko 30 minuta.Dok se luk i šargaprepa dinstaju u svom soku, iseckajte juneće meso na što manje kockice i skinite mu sve žilice ako ih ima. Meso dodajte u šerpu sa lukom i šargarepom i propržite dok ne promeni boju.Žačinite po ukusu i dodajte grašak. Promešati sve i naliti vodu da prekrije meso i povrće. Vatru pojačati i kuvati još oko 30 minuta (ili dok se grašak ne skuva, mladi bude gotov i za 20 minuta). Šerpu ne poklapati jer jer sto više tečnosti treba da ispari.
U manju šerpu stavite kašiku ulja i pola kašike brašna propržite, dodajte 4 kašike paradajz sosa i sipajte u vruć grašak. Izmešati i pustiti da proključa još par minuta i skinuti sa vatre.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment