Sastojci:
- 750 gr mladog graška šećerca
- 1 kg junećeg mesa
- 1 veća glavica crnog luka
- 4 srednje šargarepe
- Začin C, so, biber
- 2 kašike ulja
Za zapršku:
- Pola kašike brašna
- 4 kašike paradajz sosa
- 1 kašika ulja
Način Pripreme:
Crni luk iseckajte na sitne kockice, šargarepu na
kolutove i stavite u šerpu na malo ulja da se prži na tihoj vatri oko 30
minuta.Dok se luk i šargaprepa dinstaju u svom soku, iseckajte juneće meso na
što manje kockice i skinite mu sve žilice ako ih ima. Meso dodajte u šerpu sa
lukom i šargarepom i propržite dok ne promeni boju.Žačinite po ukusu i dodajte
grašak. Promešati sve i naliti vodu da prekrije meso i povrće. Vatru pojačati i
kuvati još oko 30 minuta (ili dok se grašak ne skuva, mladi bude gotov i za 20
minuta). Šerpu ne poklapati jer jer sto više tečnosti treba da ispari.
U manju šerpu stavite kašiku ulja i pola kašike brašna
propržite, dodajte 4 kašike paradajz sosa i sipajte u vruć grašak. Izmešati i
pustiti da proključa još par minuta i skinuti sa vatre.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment