Sastojci:
- 10 paprika ili oko 1.5 kg u zavisnosti koje su veličine
- 900 gr mlevenog mesa
- 90 gr pirinča
- 2 kašike brašna
- 1 kašika aleve paprike
- 1.5 l paradajz sosa
- 1 l vode
- Začini po ukusu - so, biber, začin c...
Za zatvaranje paprika je potrebno ili paradajz, krompir
ili paprika.
Način Pripreme:
Paprike oprati i nožem skinuti peteljke sa sve semenom.
Paprike poredjajte u šerpu u kojoj ćete kuvati.
Na malo ulja ispržiti mleveno meso, zažiniti ga po želji
i dodati mu pirinač. Puniti paprike filom od mesa i pirinča, tako što ih nećete
napuniti do vrha, već ostaviti pri vrhu prostora da se paprike zatvore i još
malo da fil može da se širi dok se kuva.
Kada ste istrošili sav fil, iseckajte paradajz, krompir
ili papriku na kolutove i zatvorite paprike.
Na par kašika ulja ispržite 2 kašike brašna i dodati 1
kašiku mlevene paprike. U to sipati oko 6 dl vode i mešati da se zgusne, kada se zgusnulo dodajte još oko 4 dl vode i
kuvajte dok ne proključa. Kada je
proključalo dodajte oko 1.5 l paradajz sosa i začinite po ukusu. Skinite sos sa
vatre i prelite preko punjenih paprika.
Paprike treba da su pokrivene skroz sosom u kome će se
kuvati, i ako vam zafali tecnosti slobdno dolijte ili vodu ili paradajz sos.
Kada ste napunili šerpu, preko paprika stavite prevrnuti tanjir koji ce
pritisnuti paprike da ne izlaze na površinu dok se kuvaju. Kuvati na tihoj vatri oko 2 sata.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment