Sastojci:
- 40 gr svežeg kvasca
- 2 ½ dl mleka
- 100 gr margarina
- 1 žumance
- 1 kašičica soli
- 2 kašike šećera
- 650 gr brašna
Za premazivanje
- 1 belance
- Par kapi ulja
Način Pripreme:
Kvasac razmutiti sa malo toplog mleka i dodati mu šećer i
ostaviti da se podigne.Mleko ugrejati i dodati mu margarin da se istopi. Kada
je kvasac nadošao pomešati sa mlekom i margarinom i dodati žumance.U posoljeno
brašno preliti smesu sa mlekom i zamesiti lepinjice.
Ostaviti da nadodje pola sata u duplu veličinu. Testo
premesiti , praviti lepinjice i redjati u podmazan pleh.
Ostaviti ih u plehu da nadodju još 15-20 minuta,
premazati blago umućenim belancetom sa par kapi ulja i peći na temperaturi od
220°C oko 15 do 20 minuta.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment