November 28, 2013

Danske Lepinjice

Sastojci:
  • 40 gr svežeg kvasca
  • 2 ½ dl mleka
  • 100 gr margarina
  • 1 žumance
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike šećera
  • 650 gr brašna
Za premazivanje
  • 1 belance
  • Par kapi ulja
Način Pripreme:
Kvasac razmutiti sa malo toplog mleka i dodati mu šećer i ostaviti da se podigne.Mleko ugrejati i dodati mu margarin da se istopi. Kada je kvasac nadošao pomešati sa mlekom i margarinom i dodati žumance.U posoljeno brašno preliti smesu sa mlekom i zamesiti lepinjice.
Ostaviti da nadodje pola sata u duplu veličinu. Testo premesiti , praviti lepinjice i redjati u podmazan pleh.
Ostaviti ih u plehu da nadodju još 15-20 minuta, premazati blago umućenim belancetom sa par kapi ulja i peći na temperaturi od 220°C oko 15 do 20 minuta.
Prijatno!

No comments:

Post a Comment