Sastojci:
- Pola glavice kupusa
- 2 paprike
- 5 šargarepa
- 700 gr pilećeg belog mesa
- Soja Sos
- 3 kašike butera od kikirikija
- Pirinač
Način
Pripreme:
Pileće
belo meso iseckati na sitne kockice. Papriku iseckati na tanje štapiće. Kupus i
šargarepu izrendati na krupno rende. Pileće meso ispržiti na malo ulja i
začiniti. Kada je isprženo u istu šerpu dodati kupus, papriku i šargarepu i
dobro izmešati. Povrće nikako ne sme da se isprži da bude gnjecavo, nego ga
držite na vatri maksimalno 5 minuta dok se ne pomeša sa mesom i ne ugreje
dobro. Dodajte soja sos dok kupus ne primi lepu braonkastu boju. Ne treba
soliti jer je soja sos slan.
3
kašike butera od kikirikija pomešajte sa 8 kašika vode i stavite na šporet da
prokčljuča uz konstantno mešanje. Čim se smesa bude zagrejala buter će se uz mešanje sjediniti sa vodom. Ako želite redji sos dodajte još vode, čak i ako preterate
sa vodom nije problem jer ga onda kuvajte malo duže i voda će ispariti a sos će
se zgusnuti.
Pirinač
skuvati u slanoj vodi, ocediti i isprati i služiti uz salatu. Sos od
kikirikija sipajte preko pirinča i salate.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment