September 9, 2013

Tajlandska Salata

Sastojci:
  • Pola glavice kupusa
  • 2 paprike
  • 5 šargarepa
  • 700 gr pilećeg belog mesa
* Svih gore navedenih sastojaka treba da bude isto zapreminski, tako da u zavisnosti od težine odredite koliko ćete ih staviti.
  • Soja Sos
  • 3 kašike butera od kikirikija
  • Pirinač


Način Pripreme:
Pileće belo meso iseckati na sitne kockice. Papriku iseckati na tanje štapiće. Kupus i šargarepu izrendati na krupno rende. Pileće meso ispržiti na malo ulja i začiniti. Kada je isprženo u istu šerpu dodati kupus, papriku i šargarepu i dobro izmešati. Povrće nikako ne sme da se isprži da bude gnjecavo, nego ga držite na vatri maksimalno 5 minuta dok se ne pomeša sa mesom i ne ugreje dobro. Dodajte soja sos dok kupus ne primi lepu braonkastu boju. Ne treba soliti jer je soja sos slan.

3 kašike butera od kikirikija pomešajte sa 8 kašika vode i stavite na šporet da prokčljuča uz konstantno mešanje. Čim se smesa bude zagrejala buter će se uz mešanje sjediniti sa vodom. Ako želite redji sos dodajte još vode, čak i ako preterate sa vodom nije problem jer ga onda kuvajte malo duže i voda će ispariti a sos će se zgusnuti.

Pirinač skuvati u slanoj vodi, ocediti i isprati i služiti uz salatu. Sos od kikirikija sipajte preko pirinča i salate.


Prijatno!


No comments:

Post a Comment