September 10, 2013

Farfalle Sa Tunjevinom

Sastojci:
  • 400 gr testenine farfalle –mašnice
  • 360 gr tunjevine iz konzerve (2 konzerve)
  • 400 ml neutralne pavlake
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 kašičica začina C
  • 100 gr šampinjona
  • 1/2 limuna


Način Pripreme:
Glavicu crnog lucka sitno iseckajte i izdinstajte na malo ulja. 100 gr šampinjona iseckati na sitne kockice i dodati već gotovom luku. Začiniti i propržiti sve zajedno oko par minuta.
Tunjevinu iz konzerve ocedite dobro od ulja i i dodajte u šerpu sa lukom i šampinjonima. Odmah zatim sipati 400 ml neutrajne pavlake. Kada prokljuca skinuti sa vatre.
Skuvane farfalle dodati u vruć sos. Izmešati i sipati sok od pola limuna.
Prijatno!


No comments:

Post a Comment