Sastojci:
Testo:
- 6 gr suvog kvasca
- 125 ml tople vode
- 1 kašičica šećera
- 420 gr brašna
- 1 jaje
- 90 ml mleka
- 30 gr butera
- pola kašičice soli
Fil:
- 3 kašičice senfa (umesto senfa možete koristiti paradajz sos, kečap ili ajvar)
- 300 gr šunke isečene na tanke listiće
- 150 gr žutog sira (u listićima ili ako je u komadu onda ga izrendati)
Način Pripreme:
Zagrejati vodu da bude mlaka, dodati kašičicu šećera i
kvasac i sve dobro izmešati i ostaviti da kvasac nadođe.
U drugu činiju staviti mleko i buter i staviti
da se zagreje dok se buter ne otopi.
U posudu u kojoj ćete mesiti, staviti 420 gr brašna, dodati so,jaje,mleko sa buterom i narasli kvasac i umesiti sve zajedno. Trebate da dobijete meko i glatko testo.
Oblikovati u loptu,premazati sa malo ulja,pokriti plastičnom folijom i ostaviti da testo naraste oko 40 minuta.
Naraslo testo staviti na pobrašnjenu radnu površinu i razoklagijati ga u pravougaonik oko 3 mm debljine.
Rastanjeno testo premazati senfom,preko senfa poređajte šunku a preko šunke poređati listove sira ili staviti izrendani sir.
Uviti u rolat tako što ćete kraće stranice uviti malo
prema unutra i sa duže strane uviti u rolat, pazeći da vam se stranice ne
otvore.
Rolat iseći veoma oštrim nožem na parčiće oko 3 cm
debljine. Pleh podmazati buterom i poredjati isećene rolnice. Pokriti ih
plastičnom folijom i ostaviti 30 minuta da testo naraste.
Narasle
rolnice premazati sa malo otopljenog butera i peći u prethodno zagrejanoj rerni
na 180C oko 35 do 40 minuta.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment