September 21, 2013

Slane Rolnice

Sastojci:

Testo:
  • 6 gr suvog kvasca
  • 125 ml tople vode
  • 1 kašičica šećera

  • 420 gr brašna
  • 1 jaje
  • 90 ml mleka
  • 30 gr butera
  • pola kašičice soli

 Fil:

  • 3 kašičice senfa (umesto senfa možete koristiti paradajz sos, kečap ili ajvar)
  • 300 gr šunke isečene na tanke listiće
  • 150 gr žutog sira (u listićima ili ako je u komadu onda ga izrendati)


Način Pripreme:

Zagrejati vodu da bude mlaka, dodati kašičicu šećera i kvasac i sve dobro izmešati i ostaviti da kvasac nadođe.
 U drugu činiju staviti mleko i buter i staviti da se zagreje dok se buter ne otopi.

U posudu u kojoj ćete mesiti, staviti 420 gr brašna, dodati so,jaje,mleko sa buterom i narasli kvasac i umesiti sve zajedno. Trebate da dobijete meko i glatko testo.

Oblikovati u loptu,premazati sa malo ulja,pokriti plastičnom folijom i ostaviti da testo naraste oko 40 minuta.

Naraslo testo staviti na pobrašnjenu radnu površinu i razoklagijati ga u pravougaonik oko 3 mm debljine.
Rastanjeno testo premazati senfom,preko senfa poređajte šunku a preko šunke poređati listove sira ili staviti izrendani sir.

Uviti u rolat tako što ćete kraće stranice uviti malo prema unutra i sa duže strane uviti u rolat, pazeći da vam se stranice ne otvore.
Rolat iseći veoma oštrim nožem na parčiće oko 3 cm debljine. Pleh podmazati buterom i poredjati isećene rolnice. Pokriti ih plastičnom folijom i ostaviti 30 minuta da testo naraste.

 Narasle rolnice premazati sa malo otopljenog butera i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180C oko 35 do 40 minuta. 
Prijatno!


No comments:

Post a Comment