Sastojci:
- 400 gr mlevenih oraha
- 100 gr seckanih pistaća
- 500 gr tankih kora
- 200 ml ulja
- 600 gr šećera
- 500 ml vode
Način
Pripreme:
Fil: Pomešati
mlevene orahe i seckane pistaće.
U podmazan pleh staviti jednu koru, premazati je uljem pa
drugu isto premazati uljem, i tako 4 kore.Preko četvrte staviti fil, pa preko
dve kore premazane uljem i tako dok ne nestane fila. Za poslednji red idu 4
kore svaka premazana uljem.
Oštrim nožem iseći željene oblike i staviti da se peče.
Peci na 180 stepeni oko 40-45 minuta dok baklava ne dobije svetlu braon boju.Preliti
sirupom i ostaviti da se ohladi.
Sirup:
600 gr šećera i 500 ml vode, kuvati od momenta ključanja oko
5-6 minuta. Preliti vruću baklavu vrućim sirupom.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment