August 17, 2013

Stroganof

Sastojci:
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1čen belog luka
  • 100 gr slanine
  • 800 gr junećeg mesa
  • 3 dl belog vina
  • 200 gr šampinjona
  • 2 veća kisela krastavca
  • 2 kašike senfa
  • 2 dl neutralne pavlake
Način Pripreme:

Izdinstati crni luk na malo ulja, u to dodati 100 gr iseckane slanine i čen belog luka. Kada je slanina propržena u to dodati na štapiće iseckano juneće meso, mešati dok meso ne promeni boju i dodati belo vino. Kuvati 20-ak minuta i dodati iseckane šampinjone, na kockice iseckane kisele krastavce, 2 kašike senfa i 2 dl neutralne pavlake. Začiniti po ukusu.Kuvati sve zajedno još jedno 10 minuta.
Služiti sa prilogom po želji.
Prijatno!

No comments:

Post a Comment