Sastojci:
Testo:
- 5 jaja
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- 150 gr brašna
- 1 kašičica šećera
- Prstohvat soli
Fil:
- 1 l mleka
- 250 gr šećera
- 1 jaje
- 5 žumanaca
- 250 gr butera
- 130 gr gustina
- Vanila
Način Pripreme:
Testo:
U šerpu staviti 250 ml vode, 125 ml ulja, prstohvat soli,
1 kašičica šećera i staviri da provri. Kada je provrilo sipati brasno i skinuti
sa vatre. Mutiti varjačom do se ne dobije gusto i glatko testo. Ostaviti da se prohladi
oko 20 minuta.
Jaja umutiti i postepeno dodavati u prohladjenu masu
muteći mikserom za testo. Kada je testo upilo sva jaja i masa postala homogena
i lepljiva vaditi grudvice testa kašičicom ili možete koristiti špric, i stavljati
na na pleh obložen masnim papirom. Grudvice su dimenzija otprilike 3-4 cm
prečnika.
Staviti u unapred zagrejanu rernu i peci 40 minuta na 200
stepeni.
Fil:
Umutiti 5 žumanaca
i jedno jaje mikserom, dodati malo mleka i u to umešati 130 gr gustina.
U drugoj šerpi skuvati 1 l mleka sa vanilom i kada je
proključalo sipati ga u umućena jaja sa gustinom i kuvati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi, i u ohladjeno dodati 250 gr penasto umućenog butera.
Krofne preseći na pola i puniti filom.
Krofne preseći na pola i puniti filom.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment