August 8, 2013

Princes Krofne


Sastojci:

Testo: 
  • 5 jaja
  • 250 ml vode
  • 125 ml ulja
  • 150 gr brašna
  • 1 kašičica šećera
  • Prstohvat soli


Fil:
  • 1 l mleka
  • 250 gr šećera
  • 1 jaje
  • 5 žumanaca
  • 250 gr butera
  • 130 gr gustina
  • Vanila




Način Pripreme:

Testo:
U šerpu staviti 250 ml vode, 125 ml ulja, prstohvat soli, 1 kašičica šećera i staviri da provri. Kada je provrilo sipati brasno i skinuti sa vatre. Mutiti varjačom do se ne dobije gusto i glatko testo. Ostaviti da se prohladi oko 20 minuta.
Jaja umutiti i postepeno dodavati u prohladjenu masu muteći mikserom za testo. Kada je testo upilo sva jaja i masa postala homogena i lepljiva vaditi grudvice testa kašičicom ili možete koristiti špric, i stavljati na na pleh obložen masnim papirom. Grudvice su dimenzija otprilike 3-4 cm prečnika.
Staviti u unapred zagrejanu rernu i peci 40 minuta na 200 stepeni.

Fil:
Umutiti  5 žumanaca i jedno jaje mikserom, dodati malo mleka i u to umešati 130 gr gustina.
U drugoj šerpi skuvati 1 l mleka sa vanilom i kada je proključalo sipati ga u umućena jaja sa gustinom i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, i u ohladjeno dodati 250 gr penasto umućenog butera.

Krofne preseći na pola i puniti filom.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment