Sastojci:
Kora:
- 12 belanaca
- 500 gr šećera
- 1 kašika sirćeta
Fil:
- 12 žumanaca
- 9 kašika brašna
- 250 gr maslaca
- 1/2l mleka
- 150 gr mlevenih oraha
- 6 kašika gustina
- 2 kesice vanilin šecera
- Šlag
Način
Pripreme:
Kora:
Umutiti
12 belanaca u čvrst šam i dodati 500 gr šećera i 1 kašiku sirćeta.
Sipati
u podmazan pleh i staviti u zagrejanu rernu i peći na 200 stepeni prvih 15
minuta. Smanjiti temperaturu rerne na 150 stepeni i peći još jedno 30 minuta.
Fil:
Umutiti
12 žumanaca sa 9 kašika šećera i 6 kašika gustina. Skuvati 1/2l mleka i u to
dodati umućena žumanca. Kuvati par minuta dok se ne zgusne. Ostaviti da se
ohladi i sjediniti sa umućenim maslacom. Fil podeliti u dva dela, u jedan deo dodati
150 gr mlevenih oraha.
Filovati
koru prvo žutim delom fila pa preko njega staviti drugi deo fila sa orasima.
Odozgo
premazati šlagom.
No comments:
Post a Comment