August 2, 2013

Puslica

Sastojci:

Kora:
  • 12 belanaca
  • 500 gr šećera
  • 1 kašika sirćeta

Fil:
  • 12 žumanaca
  • 9 kašika brašna
  • 250 gr maslaca
  • 1/2l mleka
  • 150 gr mlevenih oraha
  • 6 kašika gustina
  • 2 kesice vanilin šecera
  • Šlag
Način Pripreme:

Kora:
Umutiti 12 belanaca u čvrst šam i dodati 500 gr šećera i 1 kašiku sirćeta.
Sipati u podmazan pleh i staviti u zagrejanu rernu i peći na 200 stepeni prvih 15 minuta. Smanjiti temperaturu rerne na 150 stepeni i peći još jedno 30 minuta.

Fil:
Umutiti 12 žumanaca sa 9 kašika šećera i 6 kašika gustina. Skuvati 1/2l mleka i u to dodati umućena žumanca. Kuvati par minuta dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi i sjediniti sa umućenim maslacom. Fil podeliti u dva dela, u jedan deo dodati 150 gr mlevenih oraha.
Filovati koru prvo žutim delom fila pa preko njega staviti drugi deo fila sa orasima.

Odozgo premazati šlagom.

No comments:

Post a Comment