Sastojci:
Testo:
- ½ Litra mleka
- 38 gr svežeg kvasca
- 2 žumanca
- ¼ litra ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kg brašna
Za Premazivanje:
- 125 gr margarina
- 1 žumance
Fil:
- 300 gr Sira
- 2 belanca
Način
Pripreme:
Svež kvasac razmutiti sa
malo toplog mleka, 1 kašičicom šećera i 1 kašikom brašna. Ostaviti da naraste.
U vanglu za mešenje
staviti 1 kg brašna, 1 kašiku šećera, 1kašičicu soli, ½ Litra mleka, ¼ litra
ulja, 2 žumanca i nadošli kvasac. Umesiti testo dobro i ostaviti da nadodje.
Kada je nadošlo
premesiti i podeliti testo na 8 jufki. Premesiti svaku jufku i ostaviti da
nadodju.
Kada su jufke nadošle,
ne premesivati više vec samo razoklagijati, napraviti što tanji krug i iseći na
8 trouglova.
Umutiti dobro 2 belanca i u njih dodati izgnječeni sir. Filovati.
Kada poredjate kiflice
u pleh, ispred svake staviti po pola kašičice margarina i premazati umućenim žumancetom
sa par kapi mleka.
Peći na 200 stepeni
oko 25 minuta.
Prijatno!
Tip! Ispečene i ohladjene kiflice možete zalediti. Portebno je oko 3 sata da se odlede i budu sveže kao da ste ih pre par sati spremili. Bitno je da ih ne vadite iz kese za zamrzivač dok se skroz ne odlede, a onda ih prebaciti u posudu sa poklopcem.
Tip! Ispečene i ohladjene kiflice možete zalediti. Portebno je oko 3 sata da se odlede i budu sveže kao da ste ih pre par sati spremili. Bitno je da ih ne vadite iz kese za zamrzivač dok se skroz ne odlede, a onda ih prebaciti u posudu sa poklopcem.
No comments:
Post a Comment