August 25, 2013

Kiflice sa Sirom

Sastojci:
Testo:
  • ½ Litra mleka
  •  38 gr svežeg kvasca
  • 2 žumanca
  • ¼ litra ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kg brašna
Za Premazivanje: 
  • 125 gr margarina
  • 1 žumance
Fil: 
  • 300 gr Sira
  • 2 belanca
Način Pripreme:
Svež kvasac razmutiti sa malo toplog mleka, 1 kašičicom šećera i 1 kašikom brašna. Ostaviti da naraste.
U vanglu za mešenje staviti 1 kg brašna, 1 kašiku šećera, 1kašičicu soli, ½ Litra mleka, ¼ litra ulja, 2 žumanca i nadošli kvasac. Umesiti testo dobro i ostaviti da nadodje.
Kada je nadošlo premesiti i podeliti testo na 8 jufki. Premesiti svaku jufku i ostaviti da nadodju.
Kada su jufke nadošle, ne premesivati više vec samo razoklagijati, napraviti što tanji krug i iseći na 8 trouglova. 
Umutiti dobro 2 belanca i u njih dodati izgnječeni sir. Filovati.
Kada poredjate kiflice u pleh, ispred svake staviti po pola kašičice margarina i premazati umućenim žumancetom sa par kapi mleka.
Peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

Prijatno!

Tip! Ispečene i ohladjene kiflice možete zalediti. Portebno je oko 3 sata da se odlede i budu sveže kao da ste ih pre par sati spremili. Bitno je da ih ne vadite iz kese za zamrzivač dok se skroz ne odlede, a onda ih prebaciti u posudu sa poklopcem.


No comments:

Post a Comment