June 30, 2013

Faširane Šnicle


Sastojci:
  • 400gr mlevenog mesa
  • 4 jaja
  • 1 glavica crnog luka izrendanog na krupno rende
  • 1 čen belog luka izrendan na sitno rende
  • 4 krompira izrendana na sitno rende
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike ulja
  • 1dl vode
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašičice soli (začin c, vegeta)
  • Malo bibera


Način Pripreme:

Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti u frižideru da odstoji 2 sata.
Kašikom vaditi i stavljati u vrelo ulje, malo pritisnuti da se spljošte. Pržiti sa obe strane dok ne dobiju svetlu braon boju.

Prijatno!

Tip! Ohladjene šnicle možete bez problema zalediti i u svakom trenutku imate gotov ručak. Ja uvek pravim duplu meru i jednu polovinu zaledim pa po portebi ili nedostatku vremena uvek imam gotov ručak.


No comments:

Post a Comment