Sastojci:
- 400gr mlevenog mesa
- 4 jaja
- 1 glavica crnog luka izrendanog na krupno rende
- 1 čen belog luka izrendan na sitno rende
- 4 krompira izrendana na sitno rende
- 4 kašike brašna
- 1dl vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice soli (začin c, vegeta)
- Malo bibera
Način Pripreme:
Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti u frižideru da odstoji 2 sata.
Kašikom vaditi i stavljati u vrelo ulje, malo pritisnuti da se spljošte. Pržiti sa obe strane dok ne dobiju svetlu braon boju.
Prijatno!
Tip! Ohladjene šnicle možete bez problema zalediti i u svakom trenutku imate gotov ručak. Ja uvek pravim duplu meru i jednu polovinu zaledim pa po portebi ili nedostatku vremena uvek imam gotov ručak.
Prijatno!
Tip! Ohladjene šnicle možete bez problema zalediti i u svakom trenutku imate gotov ručak. Ja uvek pravim duplu meru i jednu polovinu zaledim pa po portebi ili nedostatku vremena uvek imam gotov ručak.
No comments:
Post a Comment