Testo:
- 400 ml vode
- 100 ml ulja
- 1/2 kašičice šećera
- Prstohvat soli
- 250 gr brašna
- 5 jaja
Sirup:
- 750 gr šecera
- 500 ml vode
Način
Pripreme:
Testo:
U šerpu sipati vodu, ulje, so i šecer i staviti da proključa. Kada je
proključalo
dodati brašno i skinuti sa vatre. Mutiti dok se ne dobije homogena masa. Ostaviti da se ohladi jedno 30 minuta.
dodati brašno i skinuti sa vatre. Mutiti dok se ne dobije homogena masa. Ostaviti da se ohladi jedno 30 minuta.
Jaja
umutiti i postepeno dodavati u prohladjenu masu muteći mikserom za testo. Kada
je testo upilo sva jaja i masa postala homogena i lepljiva, puniti špric za
tulumbe i pržiti u mlakom ulju.
Sirup:
Sipati vodu i šecer u serpu i staviti da se kuva. Od momenta ključanja kuvati
samo još 6 minuta i skinuti sa vatre. Ostaviti da se prohladi.
Kada
su tulumbe vec ispržene, izvaditi iz ulja i odmah ih vrele potapati u mlak sirup.
Kada su potopljene okrenuti ih sa svih strana da upiju sirup i odmah vaditi i stavljati u drugu posudu.
Ostatkom
sirupa preliti tulumbe.Kada su potopljene okrenuti ih sa svih strana da upiju sirup i odmah vaditi i stavljati u drugu posudu.
No comments:
Post a Comment