July 8, 2013

Tulumbe

Sastojci:

Testo:
  •   400 ml vode
  •   100 ml ulja
  •  1/2 kašičice šećera
  •   Prstohvat soli
  •   250 gr brašna
  •   5 jaja

Sirup:
  • 750 gr šecera
  • 500 ml vode

Način Pripreme:


Testo: U šerpu sipati vodu, ulje, so i šecer i staviti da proključa. Kada je proključalo
dodati brašno i skinuti sa vatre.  Mutiti dok se ne dobije homogena masa. Ostaviti da se ohladi jedno 30 minuta.

Jaja umutiti i postepeno dodavati u prohladjenu masu muteći mikserom za testo. Kada je testo upilo sva jaja i masa postala homogena i lepljiva, puniti špric za tulumbe i pržiti u mlakom ulju.

Sirup: Sipati vodu i šecer u serpu i staviti da se kuva. Od momenta ključanja kuvati samo još 6 minuta i skinuti sa vatre. Ostaviti da se prohladi.
Kada su tulumbe vec ispržene, izvaditi iz ulja i odmah ih vrele potapati u mlak sirup.
Kada su potopljene okrenuti ih sa svih strana da upiju sirup i odmah vaditi i stavljati u drugu posudu.
Ostatkom sirupa preliti tulumbe.

No comments:

Post a Comment