February 13, 2014

Torta Nutela

Sastojci:

Kora I:
  • 5 belanaca
  • 130 gr šećera
  • 2 kašike brasna
  • Pola kašičice praška za pecivo
  • 150 gr kokosa

Kora II:
  • 5 belanaca
  • 130 gr šećera
  • 2 kašike brasna
  • 2 kašike kakao praha
  • Pola kašičice praška za pecivo
  • 150 gr mlevenih oraha

Fil I:
  • 400 gr nutele


Fil II:
  • 10 žumanaca
  • 200 gr šećera
  • 80 gr gustina
  • 7 dl mleka
  • 5 kašika tečne vanile
  • 250 gr butera


Fil III:
  • 6 dl slatke pavlake
  • 300 gr nutele
  • 5 kašika šećera u prahu


Glazura:
  • 200 gr čokolade za kuvanje
  • 150 gr slatke pavlake


Način Pripreme:
Kora I:
Umutiti u čvrst šam 5 belanaca sa 130 gr šećera. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kokos i lagano izmešati kašikom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Kora II:
Umutiti u čvrst šam 5 belanaca sa 130 gr šećera. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, i mlevene orahe.Lagano izmešati kašikom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Fil II:
80 gr gustina razmutiti u malo mleka uzetih od 7 dl. Umutiti mikserom žumanca i sjediniti sa gustinom.
Ostatak mleka pomešati sa šećerom i tečnom vanilom i staviti da proključa. U proključalo dodajte umućena žumanca sa gustinom i kuvajte na laganoj vatri stalno mešajuci dok se ne zgusne.
Skinutiti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U ohladjeno dodati penasto umućen buter.
Fil III:
Čvrsto umutiti slatku pavlaku sa prah šećerom. Dodati 300 gr nutele sobne temperature i lagano sjediniti sa pavlakom mešajuci kašikom.
Preko kore I premazati 200 gr nutele, preko nutele namazati fil II, staviti koru II i nju premazati sa 200 gr nutele i preko nutele staviti fil III.
Tortu staviti u frižider dok pravite glazuru od čokolade.
Glazura:
U vatrostalnu posudu stavite čokoladu i pavlaku. Kuvajte na pari dok se čokolada ne istopi i dok se ne dobije glatka masa.
Čokoladu preliti preko torte i ostaviti da se ohladi.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment