Sastojci:
- 700 gr pilećeg belog mesa
- Maslinovo ulje
- 1 kašika senfa
- 1.5 kašičica kari začina
- So
- 200 gr pečurki (šampinjoni, lisičarke)
- 1 dl neutralne pavlake
Način
Pripreme:
Pileće
belo meso iseckajte na kockice, pospite maslinovim uljem tako da je svaki komad
zamašćen, dodajte so, kari začin i senf. Sve
lepo promešajte i ostavite poklopljeno u frižider da odstoji pola sata (može i duže).
lepo promešajte i ostavite poklopljeno u frižider da odstoji pola sata (može i duže).
Na
veoma malo maslinovog ulja propržite piletinu dok ne pobeli, dodajte iseckane
pečurke i pržite na tihoj vatri dok ne ispari sva tečnost koju su otpustile pečurke i dok piletina ne primi lepu zlatnu boju.
pečurke i pržite na tihoj vatri dok ne ispari sva tečnost koju su otpustile pečurke i dok piletina ne primi lepu zlatnu boju.
Dodati
pavlaku i kuvati dok ne proključa. Skinuti sa vatre i služiti uz prilog po
izboru.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment