Sastojci:
- 250 gr pirinča
- 300 gr šampinjona
- 2 dl neutralne pavlake
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 kocke za supu
- 100 gr rendanog parmezana
- Malo ulja
Način
Pripreme:
Glavicu
crnog luka iseckati na sitne kockice i ispržiti na malo ulja. Kada je luk dobio
lepu žutu boju dodati 300 gr šampinjona iseckanih na veće kockice i sve zajdno
propržiti 2 minuta. Dodati 250 gr pirinča i izmešati dok pirinač postane
staklast. Dodati 5dl supe koje ste skuvali od dve kocke i kuvati 20 minuta. Kada
je pirinač skuvan i sva tečnost isparila dodajte 2 dl neutralne pavlake,
izmešajte, dodajte 100 gr parmezana i skinite sa vatre. Služiti vruće.
Prijatno!
Probala sam ovo nedavno i mnogo mi se svidelo! Hvala za recepat!
ReplyDeleteHvala!
Delete