October 8, 2013

Rižoto sa Šampinjonima i Pavlakom

Sastojci:
  • 250 gr pirinča
  • 300 gr šampinjona
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 kocke za supu
  • 100 gr rendanog parmezana
  • Malo ulja


Način Pripreme:
Glavicu crnog luka iseckati na sitne kockice i ispržiti na malo ulja. Kada je luk dobio lepu žutu boju dodati 300 gr šampinjona iseckanih na veće kockice i sve zajdno propržiti 2 minuta. Dodati 250 gr pirinča i izmešati dok pirinač postane staklast. Dodati 5dl supe koje ste skuvali od dve kocke i kuvati 20 minuta. Kada je pirinač skuvan i sva tečnost isparila dodajte 2 dl neutralne pavlake, izmešajte, dodajte 100 gr parmezana i skinite sa vatre. Služiti vruće.

Prijatno!

2 comments: