Sastojci:
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 šolja od 2dl pirinča
- 2 kocke za supu
- 5 dl vode
- 100 gr parmezana
Način
Pripreme:
2
kocke za supu skuvati sa 5 dl vode.
Glavicu
crnog luka sitno iseckati i izdinstati na malo ulja. Dodati pileće belo meso
iseckano na kockice i ispržiti. Kada je meso isprženo zaciniti po želji (so,
biber, začin c) i dodati pirinač. Propržiti sve zajedno par minuta i dodati 4 dl skuvane supe. Smanjiti vatru i
kuvati oko 15 minuta. Treba sva voda da ispari. Probajte da li je pirinač
skuvan i ako je potrebno dodati još malo supe (od 1 dl sto je preostao). Kad je
pirinač skuvan i sva voda isparila dodajte 100 gr sitno rendanog parmezana i
sve dobro izmešajte i skinite sa vatre.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment