Sastojci:
- 1kg brašna
- ½ l mleka
- 1dl ulja
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- 1 pakovanje svežeg kvasca ili 16 gr suvog kvasca
Za
Premazivanje testa:
- 250 gr margarina
- 2 kašičice soli
- 2 žumanceta
Način Pripreme:
Zagrejati malo mleka i pomešati sa kvascem i jednom
kašičicom šećera i ostaviti da nadodje.
U posudu za mešenje staviti 1 kg brašna, ½ l mleka, 1 dl
ulja, 1 kašiku šećera, 2 kašičice soli
i nadošli kvasac.
Zamesiti glatko mekano testo. Testo podeliti na 4 jufke, svaku premesiti
posebno i ostaviti da narastu.
Umutiti penasto margarin sa 2 kašičice soli i 2
žumanceta.
Svaku jufku razoklagijati što tanje u pravougaonik i
premazati ¼ fila od margarina. Zaviti u rolat i seći kolutove oko 3 cm širine.
Poredjati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20
minuta.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment