March 15, 2014

Čokoladna Torta

Sastojci:
  • 20 jaja
  • 500 gr butera
  • 500 gr šećera u prahu + 100 gr
  • 200 gr mlevenog keksa
  • 600 gr čokolade za kuvanje
  • 8 dl slatke pavlake


Priprema:
Umuiti penasto 500 gr butera sa 500 gr šećera u prahu. Dodati 10 žumanaca, 200 gr mlevenog keksa i 600 gr rastopljene čokolade. U sve to dodati prethodno umućen
šam od 10 belanaca i izmešati kašikom. Masu podeliti na dva dela. Od jednog dela ispeći 3 kore. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta svaku koru. A drugi deo mase ostaviti za filovanje.
Umutiti slatku pavlaku sa 100 gr šećera u prahu i ohlađene kore filovati sledećim redosledom:
Kora –>fil –> pavlaka...

Prijatno!

1 comment: