Sastojci:
- 20 jaja
- 500 gr butera
- 500 gr šećera u prahu + 100 gr
- 200 gr mlevenog keksa
- 600 gr čokolade za kuvanje
- 8 dl slatke pavlake
Priprema:
Umuiti
penasto 500 gr butera sa 500 gr šećera u prahu. Dodati 10 žumanaca, 200 gr mlevenog
keksa i 600 gr rastopljene čokolade. U sve to dodati prethodno umućen
šam od 10
belanaca i izmešati kašikom. Masu podeliti na dva dela. Od jednog dela ispeći 3
kore. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta svaku koru. A drugi deo
mase ostaviti za filovanje.
Umutiti
slatku pavlaku sa 100 gr šećera u prahu i ohlađene kore filovati sledećim
redosledom:
Kora
–>fil –> pavlaka...
Prijatno!
Više puta pravila, super torta!
ReplyDelete