Sastojci:
Kora I:
- 5 belanaca
- 130 gr šećera
- 2 kašike brasna
- Pola kašičice praška za pecivo
- 150 gr kokosa
Kora II:
- 5 belanaca
- 130 gr šećera
- 2 kašike brasna
- 2 kašike kakao praha
- Pola kašičice praška za pecivo
- 150 gr mlevenih oraha
Fil I:
Fil II:
- 10 žumanaca
- 200 gr šećera
- 80 gr gustina
- 7 dl mleka
- 5 kašika tečne vanile
- 250 gr butera
Fil III:
- 6 dl slatke pavlake
- 300 gr nutele
- 5 kašika šećera u prahu
Glazura:
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 150 gr slatke pavlake
Način Pripreme:
Kora I:
Umutiti u čvrst šam 5 belanaca sa 130 gr šećera. Dodati
brašno pomešano sa praškom za pecivo i kokos i lagano izmešati kašikom. Peći u
zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Kora II:
Umutiti u čvrst šam 5 belanaca sa 130 gr šećera. Dodati
brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, i mlevene orahe.Lagano izmešati
kašikom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Fil II:
80 gr gustina razmutiti u malo mleka uzetih od 7 dl.
Umutiti mikserom žumanca i sjediniti sa gustinom.
Ostatak mleka pomešati sa šećerom i tečnom vanilom i
staviti da proključa. U proključalo dodajte umućena žumanca sa gustinom i
kuvajte na laganoj vatri stalno mešajuci dok se ne zgusne.
Skinutiti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U ohladjeno
dodati penasto umućen buter.
Fil III:
Čvrsto
umutiti slatku pavlaku sa prah šećerom. Dodati 300 gr nutele sobne temperature
i lagano sjediniti sa pavlakom mešajuci kašikom.
Preko kore I premazati 200 gr nutele, preko nutele
namazati fil II, staviti koru II i nju premazati sa 200 gr nutele i preko
nutele staviti fil III.
Tortu staviti u frižider dok pravite glazuru od čokolade.
Glazura:
U vatrostalnu posudu stavite čokoladu i pavlaku. Kuvajte
na pari dok se čokolada ne istopi i dok se ne dobije glatka masa.
Čokoladu preliti preko torte i ostaviti da se ohladi.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment