February 4, 2014

Piletina u Kari Sosu

Sastojci:
  • 700 gr pilećeg belog mesa
  • Maslinovo ulje
  • 1 kašika senfa
  • 1.5 kašičica kari začina
  • So
  • 200 gr pečurki (šampinjoni, lisičarke)
  • 1 dl neutralne pavlake
Način Pripreme:
Pileće belo meso iseckajte na kockice, pospite maslinovim uljem tako da je svaki komad zamašćen, dodajte so, kari začin i senf. Sve
lepo promešajte i ostavite poklopljeno u frižider da odstoji pola sata (može i duže).
Na veoma malo maslinovog ulja propržite piletinu dok ne pobeli, dodajte iseckane
pečurke i pržite na tihoj vatri dok ne ispari sva tečnost koju su otpustile pečurke i dok piletina ne primi lepu zlatnu boju.
Dodati pavlaku i kuvati dok ne proključa. Skinuti sa vatre i služiti uz prilog po izboru.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment