July 16, 2013

Projara

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 3 dl kisele vode
  • 2.5 dl ulja
  • 3 šoljice od 1dl kukuruznog brašna
  • 3 šoljice od 1dl pšeničnog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice soli
  • 150 gr belog sira

Način Pripreme:

Umutiti belanca u čvrst šam, dodati  žumanca i sjediniti. Dodati kiselu vodu, ulje, kukuruzno brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo i so. Sve dobro umutiti mikserom.
Sir izgnjeciti viljuškom i dodati ga prethodno umućenoj masi. Masu sa sirom ne mutiti mikserom, već samo varjačom.
Sipati u podmazan pleh ili u silikonske modle i peći na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment