March 11, 2014

Baklava bez Kora

Sastojci:
  • 2 jaja
  • 4 šoljice šećera
  • 3 šoljice ulja
  • 4 šoljice griza
  • 4 šoljice brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 5 šoljica mleka
  • 100 gr suvog grožđa
  • 100 gr mlevenih oraha
***Šoljica zapremine 1dl

Sirup:
  • 5 šoljica šećera
  • 3 šoljice vode
Priprema:
Umutiti 2 belanca sa šećerom u čvrst šam, dodati žumanca i dobro sjediniti.
Umućenoj masi dodati ulje, griz, brašno pomešano sa praškom za pecivo i mleko i sve zajedno mikserom mutiti dok se masa ne sjedini. Dodati mlevene orahe i suvo grožđe i izmešati kašikom.
Sipati masu u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35 minuta.
Skuvati sirup od 5 šoljica šećera i 3 šoljice vode. Ok momentta ključanja kuvati samo 1 minut.
Vruć kolač preliti vrućim sirupom i ostaviti da se ohladi.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment