Odlično posno glavno jelo a može da se služi i kao prilog. Može se služiti i vruć i hladan.
Idealno jelo za kombinovane dijete.
Sastojci:
- 500 gr pasulja
- 700 gr crnog luka
- 1 -1.5 dl ulja
- 2 kašike aleve paprike
- Biber
- So
- Začini po ukusu – lorber, ljuta tucana paprika itd.
Način Pripreme:
Poželjno je pasulj ostaviti preko noći da odstoji u vodi.
Ujutru prosuti vodu u kojoj je stajao i staviti nabubreli pasulj u šerpu sa
svežom vodom i kuvati do ključanja. Kada je proključao, prosuti svu vodu i
zameniti je novom ali vrućom. Nastaviti kuvanje još oko 2 sata ili dok se ne
uverite da je pasulj skuvan.
Dok se pasulj kuva iseckajte crni luk i pržite na tihoj
vatri dok se ne izdinsta i dobije lepu svetlu braonkastu boju. Luk mora biti
mek i trebalo bi ga pržiti bar oko sat vremena.
Kada je luk ispžen dodati biber po želji, so, začin c i na kraju 2
kašike aleve paprike.
Skuvan pasulj ocediti od vode (ostaviti vrlo malo vode) i
izručiti ga u šerpu sa lukom. Promešati i kada proključa skinuti sa vatre.
Pasulj po želji možete zapeći u rerni.
Prijatno!
Tip!: Prebranac može dosta dugo da stoji u frižideru ali
ne bi mu trebalo dodavati šargarepu.
No comments:
Post a Comment