May 18, 2019

Pasta Od Badema

Ako vam za bilo sta zatreba marcipan, napravite sami svoju pastu od badema. Marcipan ima mnogo manje badema i mnogo vise secera od prave paste od badema


Blansiranje badema:
U kljucalu vodu staviti bademe I izvaditi iz posle tacno 45 sekundi do 1 minut. Dok su jos vlazni samo svucite ljusku da ostanu beli. Ostaviti ih nekoliko sati da se dobro osuse.

Potrebno:
1 solja od 2 dl blansiranih
badema
½ solje secera u prahu prosejanog kroz cediljku
2 kasike butera sobne temperatura
½ kasicice ekstrata od badema
1 belance slabo umuceno

Priprema:
Staviti bademe i secer u blender za sitno mlevenje I procesirati dok se svi bademi ne pretvore u prah. Dodati buter, procesirati ponovo. Dodati ekstart i belance i dobro umutiti u blenderu.
Cuvati u zatvorenoj kutiji u frizideru. Moze da stoji oko 10 dana.

No comments:

Post a Comment