Sastojci:
- 3 kg iseckanog i iscedjenog kislegog kupusa
- 2 kg suvih rebara ili čistog suvog mesa
- 1.5 - 2 dl ulja
Način Pripreme:
Probajte kupus koji ćete koristiti za podvarak. U
zavisnosti od ukusa i naravno koliko je kupus kiseo i slan treba ga
najverovatnije isprati u vodi i probati pre pripreme. Kada je ukus odgovarajući
glavice kiselog kupusa iseckajte sitno i i iscedite što je moguće više od vode.
Iscedjen iseckan kupus staviti u veliku šerpu i dodati mu
oko 1 dl ulja i lepo izmešati da se zamasti sa svih strana. Suva rebra ili suvo
mesto iseckati sitno, i pomešati sa kupusom. Pržiti na laganoj vatri uz
povremeno mešanje. Posle nekog vremena prženja dodati mu još oko 0.5 dl ulja. Podvarak
treba pržiti (bar u ovoj količini) nekoliko sati sve dok se meso ne raspadne i
odvoji od kostiju i dok kupus ne dobije lepu braon boju. Meni je trabalo oko 5
sati, a što se duže prži je sve bolji.
Kada je gotov skinuti meso sa kostiju (nije neophodno ali
mi se više dopada) i iscepkati ga da se sjedini sa kupusom. Izmešati i ručak
gotov. Podvarak možete zapeći u rerni pred samo služenje a možete ga jesti i
hladnog. Može dugo da se čuva u frižideru.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment