November 17, 2013

Podvarak

Sastojci:
  • 3 kg iseckanog i iscedjenog kislegog kupusa
  • 2 kg suvih rebara ili čistog suvog mesa
  • 1.5 - 2 dl ulja
Način Pripreme:
Probajte kupus koji ćete koristiti za podvarak. U zavisnosti od ukusa i naravno koliko je kupus kiseo i slan treba ga najverovatnije isprati u vodi i probati pre pripreme. Kada je ukus odgovarajući glavice kiselog kupusa iseckajte sitno i i iscedite što je moguće više od vode.
Iscedjen iseckan kupus staviti u veliku šerpu i dodati mu oko 1 dl ulja i lepo izmešati da se zamasti sa svih strana. Suva rebra ili suvo mesto iseckati sitno, i pomešati sa kupusom. Pržiti na laganoj vatri uz povremeno mešanje. Posle nekog vremena prženja dodati mu još oko 0.5 dl ulja. Podvarak treba pržiti (bar u ovoj količini) nekoliko sati sve dok se meso ne raspadne i odvoji od kostiju i dok kupus ne dobije lepu braon boju. Meni je trabalo oko 5 sati, a što se duže prži je sve bolji.
Kada je gotov skinuti meso sa kostiju (nije neophodno ali mi se više dopada) i iscepkati ga da se sjedini sa kupusom. Izmešati i ručak gotov. Podvarak možete zapeći u rerni pred samo služenje a možete ga jesti i hladnog.  Može dugo da se čuva u frižideru.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment