November 9, 2013

Pita sa Mesom


Sastojci:
  • 20 taknih kora za pitu
  • 450 gr mlevenog mesa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 250 gr margarina ili butera
  • 2 jaja
  • 2dl kisele vode
  • Ulje za prskanje kora
  • Začini po želji

Način Pripreme:
Izpržiti crni luk sa mesom i začiniti.
Redjati u pleh 10 kora i svaku poprskati sa malo ulja. Na desetu koru staviti fil od mesa i luka.Onda na to dodati jos 10 kora, svaku poprskati uljem. Kada je spakovano u pleh iseći na željene oblike (kocke).
Istopiti 250 gr margarina ili butera i zaliti svuda gde je sečeno. Umutiti 2 jaja sa 2 dl kisele vode i time preliti pitu. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment