October 29, 2013

Ledene Kocke

Sastojci:

Kora:
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 3 kašike kakao praha
Fil:
  • ½ l mleka
  • 4 kašike gustina
  • 2 vanile
  • 200 gr šećera
  • 250 gr butera
Sirup za prelivanje kore:
  • 350 gr šećera
  • 2dl vode
  • 100 gr čokolade
  • 100 gr butera
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 3 kašike mleka
Način Pripreme:
Kora:
Umutiti 5 belanaca u čvrst šam i dodati 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 5 kašika brašna i 3 kašike kakao praha.
Masu sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Sirup za prelivanje kore:
Ušpinovati 350 gr šećera sa 2 dl vode, od momenta ključanja kuvati još 4 minuta.
Vruću koru preliti vrućim sirupom.
Fil:
4 kašike gustina razmutiti sa malo mleka uzetih od ½ l. 200 gr šećera dodati u šerpu sa ½ l mleka i u sve to hladno dodati razmućen gustin. Staviti na ringlu i kuvati na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
Čim se mleko ugreje masa će početi da se žgušnjava. Kuvati uz konstantno mešanje dok ne dobijete gustu masu kao za puding. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Buter penasto umutiti i dodati ohladjenoj masi. Mutiti mikserom dok se masa ne sjedini.
Kada se kora natopljena sirupom ohladila premazati filom.
Istopiti 100 gr čokolade, 100 gr butera, 3 kašike šećera u prahu, 3 kašike mleka i preliti preko fila.
Ostaviti da se ohladi. Seći na kocke.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment