September 29, 2013

Rižoto sa Piletinom

Sastojci:
  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šolja od 2dl pirinča
  • 2 kocke za supu
  • 5 dl vode
  • 100 gr parmezana


Način Pripreme:

2 kocke za supu skuvati sa 5 dl vode.
Glavicu crnog luka sitno iseckati i izdinstati na malo ulja. Dodati pileće belo meso iseckano na kockice i ispržiti. Kada je meso isprženo zaciniti po želji (so, biber, začin c) i dodati pirinač. Propržiti sve zajedno par minuta  i dodati 4 dl skuvane supe. Smanjiti vatru i kuvati oko 15 minuta. Treba sva voda da ispari. Probajte da li je pirinač skuvan i ako je potrebno dodati još malo supe (od 1 dl sto je preostao). Kad je pirinač skuvan i sva voda isparila dodajte 100 gr sitno rendanog parmezana i sve dobro izmešajte i skinite sa vatre.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment